Снимка: Istock

Един от най-големите проблеми във връзките между мъже и жени е различието между мъжката и женската енергия. Заради тези различия се появяват множество неразбирателства, дисбаланси, конфликти и двусмислия, които могат да се окажат пагубни за връзките. За да подобрите отношенията си и за да разбирате по-добре партньора си е важно да откриете баланса между женската и мъжката енергия във връзката.

5 признака, че връзката ви има нездравословна динамика

Има някои съществени разлики между мъжката и женската енергия.

Мъжката енергия е основно ориентирана към действието. Тя движи мъжете напред, кара ги да предприемат действия, да контролират. Мъжката енергия е белязана от сила, власт, аналитичност, състезателен хъс, решаване на проблеми, необходимост от възхищение и одобрение, галещи мъжкото его, независимост и уважение от другите.

Женската енергия е по-скоро възприемчива. Тя прави жените по-търпеливи и по-склонни да се фокусират върху това да бъдеш, отколкото да правиш нещо. Основните характеристики на женската енергия, които я отличават от мъжката, са грижа, отговорност, отвореност към другите, много богат и широк спектър на емоции, увереност, доверие, топлота и свързаност.

5 неща, които унищожават всяка връзка

И мъжете, и жените носят от двата вида енергия. При различните хора двата вида енергия са различно застъпени. До голяма степен в това е и разковничето доколко ще цари разбирателство помежду ви и каква ще е хармонията във връзката ви. Балансираността между женската и мъжката енергия в отношенията е ключът към щастието и успеха на връзката.

Как да балансирате женската и мъжката енергия във връзката си?

Приемете основната си енергия

Преди всичко е важно да сте наясно каква основна енергия носите самите вие. Ако сте жена, не е задължително женската ви енергия да е по-ярко осезаема. Много възможно е да излъчвате повече мъжка енергия, а женската ви енергия да е допълващ мотив на общото ви излъчване. Когато прегърнете своята основна енергия и я приемете, ще ви е по-лесно да се отнесете към енергията на партньора си, за да откриете баланса между вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase